spelen met papierporcelein

Het afgelopen jaar was ik zoekende naar iets nieuws. Ik maak mooie vormen en daar heb ik ook plezier in maar zocht ook naar iets kleins. Ik heb al ooit eerder bekers gemaakt en daarbij volop gespeeld met glazuren en kleuren en daar was ik nog niet op uitgekeken. Dus weer met bekers aan de slag, met de zelfde mal maar met een heel ander resultaat. Door schellak te gebruiken kon ik reliëf creëren. Met sulfaten extra kleurlagen. Met pigmenten en oxides heb ik porceleinmassa gekleurd en verwekt. En bij dat alles de grens van het materiaal opgezocht. Het resultaat is een verzameling bekertjes die fragiel en toch stevig en doorzichtig zijn. Heerlijk voor wijn en gewoon mooi met een waxinelichtje erin.

dsc_8620-3 dsc_8618-3 dsc_8622-2 dsc_8616-2

Bewaren

Geef een reactie